Skip to main content
PROSTOVOLJSTVO IN MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

Številni starejši v naši skupnosti so osamljeni in socialno izključeni. Pridruži se nam in bodi pozitivna sprememba v življenju starejših odraslih.

Vnesi barve v življenja starejših

PODROČJA PROSTOVOLJSTVA

Prostovoljci delujejo na štirih področjih:

  • Družabništvo z uporabniki
  • Izvajanje delavnic za uporabnike in njihove svojce
  • Promocija zavoda in prostovoljskega dela
  • Prostovoljsko delo v okviru projektov
MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE

V okviru programa medgeneracijsko sodelovanje organiziramo številne brezplačne dogodke in aktivnosti

Našim uporabnikom v sklopu programa medgeneracijskega sodelovanja nudimo aktivnosti kot so jezikovni tečaji, ustvarjalne delavnice, delavnice za krepitev spomina, medgeneracijska srečanja, obiski muzejev in galerij, sodelovanje na raznih dogodkih, strokovna predavanja, aktivnosti na področju demence in drugo.

Pogosto zastavljena vprašanja

  • Kakšne lastnosti mora imeti prostovoljec Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana? Poznati mora komunikacijske veščine, biti mora empatičen, prijazen, strpen, spoštljiv, predvsem pa mora imeti veselje do druženja z ljudmi.
  • Kaj Zavod za oskrbo na domu Ljubljana zagotavlja prostovoljcem? Uvodno usposabljanje, mentorsko podporo in svetovanje prostovoljcem, mentorska srečanja, supervizijo, intervizijska srečanja, različna izobraževanja, brezplačno udeležbo na delavnicah in drugih dogodkih zavoda, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu.
  • Možnosti prostovoljskega dela za mlade: Tudi osnovnošolci, srednješolci in študentje ste lahko prostovoljci. Tudi mladi lahko polepšate življenje tistim, ki potrebujejo pomoč. Obstaja samo en pogoj:DA TI JE MAR, DA TI NI VSEENO.

Program organiziranega prostovoljstva in program medgeneracijskega sodelovanja izvajamo od aprila 2014 dalje. Imamo status organizacije s prostovoljskim programom, smo člani Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in “Mladim prostovoljcem prijazna organizacija”.


PRIDRUŽI SE

Se želiš pridružiti srčni ekipi, kjer je pomoč ljudem na prvem mestu?

Zaposli se kot socialni oskrbovalec ali pa postani prostovoljec in prispevaj k lepšemu življenju starejših v naši skupnosti.

ZaposlitevProstovoljstvo